dinsdag 17 september 2013

Gemerkte fiets label eenvoudig te verwijderen

Onze 2dehands gekochte brompton was een gemerkte fiets, geen probleem want we kregen er de papieren bij om te bewijzen dat we deze kochten.
Dit weekend verkreeg ik een nieuwe fietslabel bij de politie. Check ik het label van de brompton om te zien hoe goed dit is bevestigd en blijkt dit gewoon los te laten na beetje prutsen. Afkuisen met beetje alcohol om de lijmresten te verwijderen en na 2 minuten is het mijn gemerkte fiets. Ik was verbaatst dat de sticker zo eenvoudig los kwam zonder merkbare sporen.
Ik maak me geen elusies dat een sticker een beveiliging is tegen diefstal maar eerder iets om later te kunnen bewijzen of zodat je verloren fiets bij je terecht kan komen. Hopelijk is de nieuwe sticker beter beschermd tegen eenvoudig verwijderen.
 
Mijn oude herenfiets is nog gegraveerd geweest opgevuld met witte stof en overdekt met en sticker. Blijkbaar wordt dit nu niet meer toegepast. Die gravering kon je niet verwijderen zonder slijpschijf. Maar graveren kon niet bij carbon of duurdere fietsen.
 

Oorspronkelijk label
 10 seconden prutsen


Opkuisen met beetje alcohol
 Nieuwe label aanbrengen5 opmerkingen:

 1. In Gent wordt het rijksregisternummer al jaren gegraveerd in het frame. Er komt wel een sticker over, om aan te geven dat het een gemerkte fiets is, maar die sticker verwijderen helpt natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn oude herenfiets is ook nog gegraveerd geweest. Blijkbaar wordt dit nu niet meer toegepast. Die gravering kon je inderdaad niet verwijderen zonder slijpschijf. Maar graveren kon niet bij carbon of duurdere fietsen.

   PS: heb mijn blogbericht beetje aangepast na je opmerking

   Verwijderen
 2. Hier zijn fietsen voorzien van een onverwijderbare chip

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @bram volgens mij zit die onverwijderbare chip in het slot.
   Slot eraf, chip weg?

   Verwijderen
 3. @Bram: Echt waar? Die van ons niet :(

  BeantwoordenVerwijderen