vrijdag 6 september 2013

Autoshow op Autoloze zondag Tielt - Te gek voor woorden.

Met de fiets berijdbare autovrije straten
De week van de mobiliteit is dit jaar van 16 tot 22 september. Op 15 september houd Tielt zijn autoloze zondag, een initiatief dat ik enkel  maar kan aanmoedigen. Het autovrije parkoer is wel net zo beperkt als vorig jaar (wat jammer is). Ik maak er verder geen woorden aan vuil, dat deed ik al vorig jaar op deze blog.

De laatste jaren gaat de autoloze zondag gepaard met de modeloper. Door de winkelstraat lopen dan modellen om de "nieuwste" mode te presenteren. Een goed initiatief voor de lokale winkels.
In het stadmagazine staan de deelnemende winkels mooi opgelijnd en met grote verbazing lees ik eronder volgende tekst:

Op de Markt is er ook een heuse autoshow, voorzien door BMW Le Couter, Garage Bert en Tielt Motors.

Ik vraag met af welk genie er op het idee is gekomen om op autoloze zondag een "heuse" autoshow te organiseren. Gewoon te gek voor woorden vind ik. Als ik de opmerking maak tijdens de verkeerscommissie van laats leden krijg ik veel verdwaasde blikken. Er blijken 2 verschillende diensten te zijn die het organiseren en er zal navraag worden gedaan want het klinkt inderdaad onlogisch

De fietsers, wandelaars en andere zwakke weggebruikers staan centraal valt er te lezen bij het bericht over autoloze zondag. Zo valt er heel wat te beleven. Ook het belang van de gordel tijdens een crashtest. Ik ken geen fiets met een gordel, iemand een idee?

Het valt terug op te merken dat er onder mobiliteit vooral aan automobiliteit wordt verstaan. Vooral de autoshow op de markt stoot me tegen de borst en ik heb veel zin om mee deel te nemen met mijn Mango+ met folders en flyers. Nog iemand zin om af te zakken met zijn velomobiel of ligfiets voor een fietsshow?
Hopelijk is het een fout en gaat deze show niet door. Ik zal zeker de dag zelf keer gaan kijken.

7 opmerkingen:

 1. Inderdaad alle gekheid op een stokje...........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toch niet doen hoever de autoindustrie gaat om hun doel te bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch niet doen hoever de autoindustrie gaat om hun doel te bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is dat niet zo onlogisch. Nu de markt vrij gaat zijn is er eindelijk ruimte om de Bak Met Wielen te showen. (een sarcastisch trekje is me niet onbekend).

   Verwijderen
 4. Een statische autoshow zou ik niet zo'n probleem vinden.

  Zelfs autohaters hebben geen probleem met auto's als museumstuk en nieuwe auto's worden meer en meer hyvride of electrisch hoorde ik op de radio....die ontwikkeling is al voorbij stilletjes weer verdwijnen.

  Ik ben wel benieuwd of als auto's stukken schoner zijn geworden er dan nog autovrije dagen worden gehouden. Wat minder auto's zullen het er wel niet van worden en ze zullen nog steeds fietsrs en voetgangers van de weg af rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik twijfel er niet aan dat de autoindustrie al een antwoord klaar heeft. Vergeet niet dat ze ondertussen al ruim 100 jaar ervaring hebben, ook op het vlak van propaganda. Het is zover gekomen dat we het evident vinden dat de weg aan de auto hoort...

   Verwijderen
  2. Ik bedoel als auto's zo schoon zouden worden dat je uit de uitlaat kunt drinken ( waterstof brandstofcellen e.d. ) verlies je waarschijnlijk het merendeel van de medestanders als je nog steeds tegen auto's in de leefomgeving protesteert.

   Dan blijft alleen nog de verkeersveiligheid een belangrijk punt. Maar als je zelf niet fietst is het vanzelf ook minder belangrijk. Automobilisten schrikken meer van snelwegrampen dan van fietsdoden.

   Maar ecologische voetafdruk van productie e.d....dat laat iedereen koud behalve overtuigde milieubewuste mensen. En dat zijn er niet heel veel.

   Verwijderen