maandag 28 oktober 2013

Weer of geen weer, altijd Velomobielweer

Gisteren was er een doortrapperstocht in Tielt. Met 4 deelnemers reden we rond Tielt. Het bleef droog maar de krachtige wind speelde met ons in de open velden. Een aangename droge tocht maar ik was toch blij veilig op 3 wielen en gestroomlijnd te zijn.

We bewonderden de splinternieuwe Orca van Paul Heyndrickx. Uiterlijk is er niet veel verschil met de Versatile. Binnenin is hij wel mooier afgewerkt en is er gelet op de details. De wielen zien er ook fantastisch uit. Jammer van het totaal hogere gewicht en de dan voor de hand liggend nodige trapondersteuning. Het is wel een ideale woon-werk fiets als je niet kan douchen en omkleden op je werk. Je komt droog en onbezweet aan en de kans op vet op de broek is onbestaand.

Vandaag storm voorspelling met rukwinden tot 100km per uur. Er zijn 2 opties om naar het werk te gaan: met de fiets of niet. De auto is geen optie. Die moet voor de deur staan en mooi wezen.
Maar de wind zit goed, het wordt al licht en de rit verloopt aangenaam. Enkel de lang broek is de verkeerde keuze. Morgen toch maar terug met een short erop uit.
Ik lees met verbazing over stormstrips op de Quest want de Mango hangt rotsvast op de weg. Rukwinden durven hem een meter opzij duwen maar heel veel last heb ik er niet van. Bijna de volledige weg kan ik zeilen op de wind en het stuk met wind langs achter gaat aan 45 km/u vlotjes :)

De auto die aangereden werd door de vrachtwagen die achteruit reed om het fietspad vrij te maken had minder geluk. Er was plaats genoeg zodat ik voor de vrachtwagen door kon, maar deze was toch zo vriendelijk om nog meer plaats te geven. Jammer voor de ongelukkige automobilist.

Weer of geen weer, altijd velomobielweer

9 opmerkingen:

 1. Jij had geluk: de wind zat in de juiste richting. Ik moest er tegen opboksen en haalde soms zelfs geen 25 km/u (met ondersteuning!). Dat is nog altijd veel beter dan de collega die op zijn bukker in de kleinste versnelling naar het werk kwam ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijven opletten Birger, rukwinden kunnen zeer verraderlijk zijn. Ook ik heb wel eens dit soort stoten gekregen in de Strada, geen probleem als je geen tegenliggende auto krijgt. Je moet er niet aan denken net op de verkeerde weghelft te komen op het verkeerde moment. Strada's en ook Mango's zijn nu eenmaal door het bredere spoor iets stabieler dan Quest, en kunnen iets meer windkracht hebben.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fietsweer : ja
  Velomobiel staat echter nog netjes onder zijn dekzeiltje in de tuin, waaide véél te hard en aangezien ik nogal een paar bruggen en fly overs over moet heb ik de gok niet genomen.
  Vanochtend op de hybride fiets (open ligger is even uit de running) en lucky me: windje mee. Ik heb niet heel veel hoeven trappen onderweg :) Wel even oppassen bij verkeerslichten en bij bruggen ed want ik ben best wel wat heen en weer geblazen onderweg ..
  De auto als optie? Nah, heb de files gezien, die blijft lekker op de parkeerplaats !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb de fiets laten staan. En omdat ik 4 keuzes heb om naar het werk te gaan bleven er drie over. De scooter vond ik ook geen optie (het is nog steeds 60 kilometer, ookal hoef ik dan niet te trappen) en het openbaar vervoer kan wel maar is voor de lokatie waar ik zit onhandig. Het werd dus de auto. Dankzij de wisseldiensten had ik geen last van file's, ook niet als ik om 22:00 naar huis ga. Een keuze met het verstand, niet met het hart...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag de Quest lekker laten staan. Met het OV naar kantoor heenweg geen probleem, terug een hele toer met alle uitgevallen treinen. Langs het Amsterdam-Rijn kanaal waren diverse bomen gesneuveld, verstandige keuze gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het weer in nederland was blijkbaar nog een slagje erger dan in België, daar werd er van een orkaan gesproken, hier maar van een storm.
  Er is nog geen enkele weersomstandigheden die me er ooit al van belet heeft om de mango te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was hier totaal onverantwoord om te velovaren. Veel te veel wind, takken, bomen en ander materiaal in de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie orka!!! wij kwamen zaterdag ook twee tegen voor de ketebrug '

  bij windkracht 8 tot 9 + blijft mijn komkommer onder dak

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke blog trouwens, zet je ff in mijn volg lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen