dinsdag 29 oktober 2013

AXA SL7 slot breken.

Door de aanschaf van de roeifiets is de damesfiets naar buiten verbannen. Hij stond een tijdje naast het huis en zichtbaar vanop straat dus ging het ringlot dicht. Maar de sleutel is nu al enige tijd zoek en een reserve hebben we niet. Het slot moet er dus aan geloven.

Eerst maar de hamer erop, geen effect.

Dan maar de slijpschijf erop. Een snee aan beide zijden doet het slot het begeven. Ik wist niet dat een ringslot zo hard was. Op het internet vind ik volgend filmpje terug dat het ook eenvoudiger kan met een loper.

Nu nog zoeken naar een degelijke vervanging voor een correcte prijs. Verder ben ik ook nog op zoek naar een vouwslot voor de brompton. Iemand tips? Het trelock FS300 vouwslot en AXA defender ringslot maken momenteel een goede kans.

het gebruikte werkmateriaal.

4 opmerkingen:

 1. Op de Birdy gebruik ik een Abus Bordo, een scharnierslot. Een ringslot is eigenlijk een extraatje, maar biedt niet de mogelijkheid om je fiets ergens aan vast te leggen. Die Trelock ziet er ook niet slecht uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een jaar of 23 geleden heb ik ook eens te maken gehad met een dwars AXA ringslot. Op een kamp was iemand z'n sleutel kwijtgeraakt toen we onderweg in een dorpje gestopt waren om wat proviand in te slaan. Maar toen zaten we dus met een fiets die op slot stond. Sleutel kon overal zijn maar natuurlijk niet waar we zochten. Gelukkig zat er ook een ijzerhandel. Wij naarbinnen. Eerst een lel van een betonschaar erop los gelaten. Enig effect had het wel: deuken. Helaas niet in het slot maar in de bek van de betonschaar!. Uiteindelijk is de fiets ook op een werkbank gegaan waar ook de haakse slijper z'n werk heeft gedaan. Dat ging overigens ook niet van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met recht niet "van harte". Als regelmatig haakse-slijper gebruiker zie ik dat de schijf praktisch volkomen afgesleten is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je goed gezien.
   Ze was nog net groot genoeg om door het slot te zagen maar als ik nog keer in het ijzerwarenhuis kom koop ik een nieuwe.
   zoveel ijzer/sloten verzaag ik nu wel niet.

   Verwijderen