donderdag 5 mei 2011

Air Horn

De geluid installatie van Bango is niet goed. De claxon is niet luid genoeg en trekt de batterij leeg na een paar keer gebruiken. De bel is ook niet luid genoeg en vooral de oudere fietsers lijken er doof voor. Deze bel zit dan ook verstopt in de buik van Bango. Iets luider diende zich aan. Ik heb nog een airzound maar in het verleden heb ik een paar keer meegemaakt dat de drukfles opeens leeg was. Met een volle fles maakt zo een airzound een hels kabaal dat zelfs vrachtwagen chauffeurs doet kijken. Ook de installatie in Bango is mij niet gelukt.

Op dealextreame kwam ik volgende tegen: Ultra Loud Bicycle Air Horn - Truck Siren Sound (120dB). 9€ euro inclusief verzending kan geen miskoop zijn. Een maand later wordt hij geleverd aan de deur.

De claxon blijkt groter dan gedacht, vooral de drukfles is zo groot als een blikje en moeilijk mooi te monteren in Bango. Het geluid is verder wel krachtig, een voetbalhoorn geeft het zelfde geluid. Net zoals de airzound. Mijn kinderen houden hun oren dicht als hij afgaat.

Een fietspomp (die ik toch altijd mee heb) blijkt ook te werken en is snel gemonteerd. Voorlopig hangt de toeter er aan met 2 elastieken, als ik een langere darm vind kan ik hem mooi voorraan in de neus monteren. Hoe verder van mijn oren hoe beter lijkt me. Want ik wordt anders doof.

Hopelijk snijd er me morgen iemand de pas af en kan ik mijn nieuwe aanwinst eens goed testen.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben je deze morgen met de wagen gepasseerd (aan de brug over de E17 in Nazareth).

  Had ik het geweten, ik had je met plezier de pas af gesneden :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 120 dB? Als ze je dan nog niet horen...
  Hopelijk krijgt er niemand een attaque als je die claxon gebruikt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik krijg bijna een attaque als ik hem gebruik. Gaat dat ding verdomme hard.
  De claxon is nu proper in de neus weggestopt. Foto's zet ik hiervan in een volgend bericht

  BeantwoordenVerwijderen