donderdag 10 mei 2012

Klagen en zagen

Als fietser krijg je wat te verduren. Je hebt dan 2 opties: ofwel laat je het over je gaan, ofwel maak je van je kl@#ten.
Ik ben van het 2de type. Staat er een auto geparkeerd op het fietspad, dan krijg je een briefje van de fietsersbond onder je ruitenwissers. Deze morgen echter liet ik de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur maar verder slapen op het fietspad met zijn 10 tonner. Communicatie met buitenlandse chauffeurs gaat nu eenmaal niet altijd even vlot. Ik twijfelde nog even om toch niet de politie te bellen maar reed toch maar door.
Er gingen de voorbije maand al 4 meldingen naar www.meldpuntfietspaden.be1) werken aan fietspad

Een grote put op het fietspad wegens werken is niet aangeduid. Levensgevaarlijk.

Antwoord van mobiliteitsambtenaar stad Tielt:
Geachte,

Bedankt voor de melding.
Probleem werd overgemaakt aan wegendienst met vraag direct ter plaatse te gaan om situatie te beveiligen en daarna over te gaan tot herstel wegdek.
Hoogachtend, 


Resultaat:
Na melding is een week later het fietspad volledig hersteld.

2) Wegenwerken

Omlegging voor fietsers van 5km op wegenwerken in Deinze op af/oprit naar E17. Dat vind ik ongehoord. Zeker omdat de op en afrit wel nog beschikbaar blijven. Dagelijks rijden er talrijke fietsers naar school of hun werk via deze brug.
Er zal niet aan gedaan worden maar ik wilde eerder laten dat er meer rekening moet worden gehouden met fietsers. 


Het antwoord van directeur Exploitatie Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen:


Het fietspad was enkel overdag afgesloten, net om nog zo veel mogelijk schoolgaande fietsers of pendelaars door te laten. De omleiding voor fietsers blijft gedurende de volledige werkperiode dezelfde, dit in tegenstelling met de omleiding voor autoverkeer, waardoor er is gekozen om van bij het begin de omleiding voor fietsers in te stellen.

Ik wil u bedanken voor het melden van dit probleem en hoop dat u hiermee voldoende geïnformeerd bent. 


De vermelding van enkel overdag afsluiting is een dikke leugen. De omleiding voor fietsers is nu wel een eenrichtingsweg geworden. Toeval?


3) Auto's op fietspad.

In de Holdestraat in Tielt staan er altijd auto's geparkeerd op het fietspad. Ik versta dat het vervelend is als je geen oprit hebt en er geen parking is voor je deur. Maar dat is nog geen reden om constant op het fietspad te parkeren.


Het antwoord van Technische dienst stadsbestuur Tielt 
uw melding werd heden 04.05.2012 ontvangen.
We maken uw melding over aan de wijkdienst van de lokale politie.


Of er nu nog auto's op het fietspad staan moet ik nog keer gaan controleren.


4) Fietsomleiding langs eenrichtingsverkeer

De fietsomleiding van de werken in E17 is goed aangeduid. Deze omleiding werd ook vlot als sluipweg gebruikt door auto's en 2 straten veranderden in 1 richtingsverkeer. Maar geen uitzondering voor fietsers? Dat verdiend een melding.
Deze is vandaag verstuurd dus nog geen antwoord.
5) Moto's in fietsenstalling

Zelf op het werk moet ik vechten voor een plaatsje in de fietsenstalling die lustig wordt gebruikt door moto's. 3 moto's versperren deze morgen de volledige stalling omdat deze allemaal schuin staan geparkeerd. (kwestie dat ze niet roesten in de regen waarschijnlijk) Er kunnen gerust 4 moto's naast elkaar en nog plaats overhouden voor fietsers.
Een mailtje naar de korpsadjudant lost het probleem op en mailtje wordt verstuurd naar de motards:  Is het mogelijk om jullie moto’s zo te parkeren dat er 2 in één vak staan zodanig dar er nog plaats over blijft voor de fietsen;

Conclusie

Blijven zagen en klagen. Fijn is het niet, maar iemand moet het doen. Ik hoorde overlangs op de radio dat er minder klachten zijn bij de nmbs over vertragingen. Gewoon omdat de reizigers klachten moe zijn.
Het wordt misschien hoog tijd om een fietserbond afdeling op te richten in Tielt. Zodat ik nog meer kan klagen en zagen.

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangezien je waarschijnlijk niet de enige fietser bent in Tielt, moet het wel lukken om een Fietsersbondafdeling op te starten ! Neem contact op het het nationaal secretariaat en ze zullen je wel kunnen adviseren.
  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zie ook : http://familievercruyssefietst.blogspot.com/2012/05/over-foutparkeerders-en.html

  ik link je blog bij mij, ok?

  BeantwoordenVerwijderen