dinsdag 12 september 2023

DF velomobiel

Enkele jaren terug kon ik keer testrijden met een DF en dat beviel me wel. De gewone versie paste me als een oude jas. Het bleef altijd kriebelen en hield al een tijd de 2dehands markt in de gaten. Het viel me op dat de gewone DF versie niet veel 2dehands verkocht wordt.

Moet het nu lukken dat een maand na mijn ongeval met de mango er een DF te koop komt op een 35km van mijn deur. Een kleine versie, met kap en voor een goede prijs. Er zat zelf elektrische ondersteuning op met een 500w bafang motor. Fiets zag er bijna nieuw uit buiten enkele gebruik sporen.

Het testrijden was iets minder want mijn voeten raakten de bovenkant en met mijn 1m73 zou ik toch moeten passen dus koop ik hem.

Achteraf bleek dat de trapasmotor zorgt dat de voeten wat breder staan en mijn voeten niet mooi in de bulten zaten maar de zijkant raakten. De motor vliegt er dus snel uit en de originele trapas wordt terug geïnstalleerd. (mijn vrouw keek haar ogen uit dat na 2 dagen ik de boel al aan het demonteren ben)

Ondertussen ben ik al een 1600 kilometers verder en de fiets voelt al erg vertrouwd. Dat hij een pak lager is en soms keer de grond raakt begint zelf ook te wennen.

Elektrische ondersteuning vind ik alvast niet nodig. Ik stond nog nooit zo snel op mijn werk 15km verder en haalde onlangs een topgemiddelde over de 15km afstand van 36km/u


4 opmerkingen:

 1. Deze kleurstelling heb ik nog nooit gezien. Ik vind het een schone velomobiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook nog eens een nuttig bericht want ik weet dat de DF een bij VMWorld ingekorte trapas gebruikt. Nu hoef ik dus niet meer te twijfelen aan de noodzaak daarvan (en ook reden is voor maar 2 voorbladen).
  De Mango is enigszins vergelijkbaar met de C-Alleweder (Limit) die ik hiervoor had. Daarmee verloor ik (na een snelle start) van een peleton racefietsers uiteindelijk de Afsluitrace, Het jaar daarop met de DF won ik van ze met het grootste gemak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat, een prachtig exemplaar. Een hele verandering.

  BeantwoordenVerwijderen