vrijdag 23 december 2011

Fietsen met kindjes: Cargobike review

We hebben tegen onze verwachting in toch een 2 wieler getest. We hadden schrik van het evenwicht maar tegen onze verwachtingen in viel het wel mee.
Wat rijd zo een 2 wielige fiets lekker. Het fiets als een fiets en rijd veel soepeler dan een 3 wieler. Het zwaartepunt is zo laag dat je niet merkt dat er gewicht in ligt. Een gewone fiets met kinderstoel houd je moeilijker recht dan de cargobike van bakfiets.nl

Enkel het op de poot trekken was wat moeizaam, maar oefening baart kunst. Op de standaard staat de fiets ook muurvast, je kan hem niet omduwen.

Met de regenhoes lijkt het wel wat krap maar de maxi cosi ging er nog in zonder problemen en er was nog genoeg plaats voor de andere 2 kindjes. De aerodynamische vorm zal zeker zijn voordelen hebben. De tent is opbergbaar onder de stoel wat erg handig is.

We reden met 2 modellen van bakfiets.nl
De Cargobike kort elektrisch:. Hij fiets als een trein, snel optrekken en stabiel, dit is geen bakfiets maar een fiets met een bak. De electromotor in het voorwiel is heel aangenaam.


De 2de geteste 2 wielige bakfiets was de Cargobike Premium large. De grotere bak met 2 bankjes voorziet plaats voor 4 kindjes. De premium versie is mooi afgewerkt met cremekleur, leren handvaten en leren zadel.

We stonden op het punt om een cargobike premium large met electro ondersteuning te bestellen maar kozen toch voor een 3 wieler omdat we schrik hebben voor uitglijden in de winter.

Zoek je een bakfiets voor een grotere afstand en moet het wat voorruit gaan, niet twijfelen en gewoon deze fiets bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten