zondag 15 juli 2018

Ligfiets tandem

Ik tandem bij gelegenheid met mensen die slecht zien.
Momenteel zijn er 2 tandem stokers waar ik mee ga fietsen. Altijd tof om met onze oude sparta een ritje te doen en ondertussen iemand blij te maken. De oude fiets rijd nog altijd super.

sparta tandem (nu zonder fietsstoeltje)
Onlangs kreeg ik de vraag om samen een tandem te gaan testen die te koop stond. Een nieuwe fietservaring ga ik niet uit de weg dus testen deden we.
De te testen fiets was een M5 tandem met 24inch voor en 26inch achterwiel. Het was tof om eens met zo een fiets te rijden maar niet ideaal.
  • De plaats achteraan was te klein voor mijn slechtziende stoker. De pedalen konden wel beperkt vooruit maar niet voldoende.
  • Het grote voorwiel zorgde ervoor dat ik niet zelfstandig kon starten. De stoker moest het evenwicht behouden bij het starten. Een kleiner voorwiel monteren zou al een groot verschil maken. 
  • De bochtstraal is erg groot. Deze zou wel verkorten met ervaring maar handig was het niet.
Mijn meerijder was direct overtuigd dat het tandem ligfietsen wel interessant kon zijn. Veel ontspannender dan een gewone tandem en minder belastend vielen hem direct op.

Persoonlijk zou ik opteren voor een tandem trike. De kans op vallen is onbestaand en kan iedereen rustig meerijden. Maar de ruimte om zo een gevaarte te stallen ontbreken momenteel.

Wordt vervolgt? misschien?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten