dinsdag 3 oktober 2017

Op reis dag 3 en dag 4

Dag 3
Na een slechte nacht met weinig slaap op een te dun/hard matrasje en muziek laat in de nacht ben ik blij dat ik terug mag gaan fietsen.
Alles past terug in de fiets en er is blijkbaar nog meer plaats dan de dagen ervoor. De mango+ is fantastisch om te reizen, er kan een pak bagage in.

Er staat terug 100km op het programma langs de maas naar Charleville-Mézières, het verste punt van de reis.
Het begin is slecht, eerst een sluis waar we de fietsen moeten overtillen met daarna openbare weg zonder fietspad en zelf stukken zonder toplaag.

De mistige morgen zorgt voor mooie taferelen

Na het middagmaal met gebraden kip en taboulé die we bij de lokale winkel kochten rijden we verder en ontdekken de Fietsroute Trans-Ardennes.

75km langs een hemels fietspad, perfect glad, bijna volledig vlak en met uitzichten die je doen wegdromen. De asfalt suist onder je weg en ik verdwijn in mijn gedachten.
Prachtig, fantastisch, volmaakt. Er wordt niet gesproken, enkel maar genieten en we hopen dat het jaagpad niet opeens ophoud.

een foto klaar voor in de reis brochures

genieten op de Trans-Ardennes
Dag 3 Dinant - Ham-Sur-Meuse - Afstand: 29,05 km - Gemiddelde: 23,5 kph - Stijging: 93 m
Dag 3 Ham-sur-Meuse - Charleville-Mézières - Afstand: 71,22 km - Gemiddelde: 26,9 kph - Stijging: 136 m

DAG 4
De camping staat goed vol en ipv zondag rustdag op de camping besluiten we de reis verder te zetten en nogmaal te genieten van de fietsroute Trans-Ardennes.
Een camping 50km verder in Fumay wordt het einddoel met 50km.
Het is opnieuw een dag genieten van het mooie weer en het perfecte fietspad.

Dag 4 Charleville-Mézières - Deville - Afstand: 26,76 km - Gemiddelde: 27,0 kph - Stijging: 18 m
Dag 4 Deville - Fumay - Afstand: 23,6km - Gemiddelde: 25,3 kph - Stijging: 42 mde bagage: zak met slaapmateriaal, zak met kledij, zak met eetmateriaal, tent, reservespullen, schoenen

Het tentenkamp.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten