donderdag 7 april 2016

Achterste Led strip vervangen.

In maart 2013 monteerde ik een led strip op de smurfenmuts van Bango.
http://bickyenzijnfietsen.blogspot.be/2013/03/mango-ledstrip-achterlicht.html
Na 3 jaar uiterste tevredenheid van deze strip is het tijd om hem te vervangen. Enkele leds waren gesneuveld en hij brand niet meer zo fel als in het begin.

Op aliexpress vind ik een mooie USB gevoede rode 50cm led strip die ook werkt op 6V. Voor de schandalige prijs van 2€40


Na een maandje ligt deze eindelijk in de bus en kan ik hem monteren. De oude wordt er afgesloopt. De nieuwe strip wordt ingekort met 3 leds (die ik nog wil monteren als stoplicht) en de usb kabel wordt afgeknipt en vervangen door de standaard gebruikte deans stekkers.
Dean connector
Met de dubbelzijdige tape wordt de nieuwe strip bevestigd.
De strip brand dubbel zo fel als de vorige en is een flinke verbetering op de zichtbaarheid. Het nadeel is een toegenomen verbruik. Vroeger verbruikte mijn standaardverlichting 0.2A en nu is het 0.6A. Dat wordt dus regelmatig bijladen.

Enkel de hoofdlichten werken niet op 5V. Als ik een degelijk voorlicht vind dat werkt op 5V zou ik de 5 jaar oude 6V NiMh batterijen kunnen vervangen door 5V USB packs die spotgoedkoop, licht en gemakkelijk bij te laden zijn.

 
oud links, nieuw rechts

verbruik
3 opmerkingen:

 1. Daar ben ik al een tijdje naar op zoek, waar moet ik die gaan zoeken, ledstrips op 5V (usb he) Werkt het systeem met USBstekker niet goed? dat je die eraf knipt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De link stond al hierboven, maar blijkbaar heb je hem gemist. hieronder nog een keer.
   Alle aansluitingen in de fiets zijn nu met deans stekkers uitgevoerd, dit maakt het eenvoudig als ik batterijen, lichten, ... moet wisselen.
   De stekker moest er toch af omdat ik anders een gat van 1cm moet boren in smurfenmuts en nu genoeg had met 3mm voor enkel de kabel.
   een usb connector is goed aan de bureau, maar in een trillende/vochtige fiets wil je wel iets betrouwbaarder


   http://www.aliexpress.com/item/USB-Led-Strip-Light-Waterproof-Multicolor-50cm-100cm-3528-SMD-30-60-LED-Flexible-Strip-Tape/32484072438.html

   Verwijderen
 2. Spot goedkoop? Strip goedkoop ;). Want het is geen LEDspot :P.

  BeantwoordenVerwijderen