vrijdag 12 december 2014

Speedy

Op regelmatige termijn controleer ik de ligfietsrubriek bij 2dehands.be en ligfiets.net.
Je weet nooit of er een pareltje te vinden is. Onlangs was het prijs.
Een bod van 100€ op een kinderligfiets speedy werd prompt aanvaard en een week later wordt de zoveelste fiets in het tuinhuis geplaatst.

De grootste meid (6 jaar) kan er nog net niet op. ze zal nog klein beetje moeten groeien. Tegen de zomer de fiets eens op orde zetten (nieuwe achterrem en versnellingkabel) en dan nog keer proberen.6 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook jarenlang een Speedy gehad. De jongste dochter fietste er de eerste keer zelf op weg, omdat ze te lang moest wachten tot ik haar ging helpen. Ik was namelijk nog even bezig met de afstelling van de andere kinderligfiets die we toen hadden. Opeens zie ik in mijn ooghoeken onze jongste achter mij langs fietsen. Ze zwaaide nog net niet ;-)

  Als deze Speedy een extra gat in het frame heeft, zodat je de stoel in nog meer standen kunt verschuiven, dan is het de fiets die wij hebben gehad.
  Ik vind dit echt de meest fantastische kinderligfiets. Veel beter dan dat Nederlands model.

  Wat een prachtig stuur zit hier trouwens op. Die van ons had een beetje een erg smal stuurtje. De kinderen hadden er echter geen problemen mee.

  Ik wens je dochter heel veel fijne en veilige kilometers met deze schitterende fiets. Ze is vast heel trots.

  Die van ons kostte toen €200,- en ik moest er enkele reis 200km voor rijden. Het was het waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zullen wel in de fiets groeien (en daarna eruit).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! En jong geleerd is oud gedaan........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt bij ons een beetje tegen. Onze drie dochters rijden nu op van die oma-fietsen met zo'n belachelijk grote en zware krat. Daarmee rijden ze dan wel weer ruim 20km/u. Kun je nagaan hoe hard ze op een ligfiets zouden rijden :-)

   Verwijderen
  2. Tja, jullie hebben dan in elk geval het voorbeeld gegeven en jullie best gedaan om de "bacil" over te brengen. Dat is trouwens bij mij ook niet gelukt, Teun heeft helemaal niets met sporten, hij zit in z'n vrije tijd uitsluitend bezig met de computer. Hij heeft nochtans z'n vader vaak genoeg zien vertrekken voor weer een urenlange fietstocht.......Niet besmettelijk genoeg? Immuniteit?

   Verwijderen
 4. Ha bekend...
  Elise moet hier ook nog even een stukje groeien.
  Mijn zoon krijg je niet meer op een gewone kinderfiets.

  BeantwoordenVerwijderen