maandag 18 november 2013

Johnny loco bakfiets lekke band en extra achterlicht

Dit maal staat de rechter band van de johnny loco lek. Een leeglopertje door een klein stukje glas. Het wiel verwijderen vind ik omslachtig door de trommelrem dus gewoon de band plakken terwijl deze nog in het wiel zit is de eenvoudigste oplossing.

Een bakfiets is geen gewone fiets of velomobiel. om gemakkelijk te werken aan de voorwielen kip ik hem op zijn neus. Een paar oude speeltegels beschermen de voorkant tegen krassen. Het geeft wel een gek zicht

Het achterlicht vond ik nog altijd niet voldoende tijdens deze donkere dagen. Vandaag dacht ik eraan dat er op mijn eerste ligfiets een magneet licht was gemonteerd en dit ligt weg te roesten in een doos met fietsspullen. Ik heb deze nu op de Johnny Loco gemonteerd. De spaak magneet heb ik verhoogt met paar extra magneten. Nu is er altijd een knipperlicht, zonder batterijen.







3 opmerkingen:

  1. Ik heb juist weer een hekel aan met (binnen)banden werken in een dubbelzijdig opgehangen wiel. Het uithaken van de remkabel is 0,1 seconde werk en de wielmoeren losdraaien al evenmin tijdrovend werk...

    Maar hoe je de bakfiets op zijn neus zet, daar had ik nog helemaal niet bij nagedacht :-))) en is inderdaad ontzettend handig en daar bedank ik je voor !



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De trommelrem hangt met het blokkeersysteem ook nog keer vast aan de fiets, die moet je dan ook losdraaien.
      De kabel kan er niet volledig uit of je moet het wiel er half laten aanhangen, das ook geen werk. Als je het wiel dus er volledig af wil mag je de remafstelling ook opnieuw doen en nieuwe kabelstop opnijpen. Ik heb het bij het andere wiel moeten doen en dan was ik snel een half uurtje bezig. Deze oplossing is veel eenvoudigen.

      Bij het achterwiel wordt het nog moeilijker, dan heb je nog de versnellingskabel die los moet en mag je deze ook opnieuw afstellen.

      Verwijderen
  2. Bedankt voor de tips! Morgen vervang ik vooraan buitenbanden en 1 binnenband.

    BeantwoordenVerwijderen