donderdag 30 mei 2013

Verkeerscommisie Tielt: nieuwe fiets ervaringsdeskundige

wapenschild Tielt
In 2013 kwam er een nieuw gemeentebestuur aan de macht in Tielt. SP.A-groen en N-VA/Open VLD+ hopen de volgende 6 jaar de stad beter te besturen dan het vorige gemeentebestuur.

1 van de reeds genomen wijzigingen is de oprichting van een stedelijke verkeerscommissie met vertegenwoordiging uit alle maatschappelijke klassen. Het huishoudelijk reglement voorziet dat maximum 6 ge├»nteresseerde burgers hieraan mogen deelnemen. 

Beter op het veld dan aan de kantlijn te staan roepen denk ik dan en stuur mijn "solicitatiebrief" op als "fiets ervaringsdeskundige".
Ik ben al overal geweest in Tielt met allerlei fietsen (2/3 wielen, ligfiets, kinderkar, ..) en heb zo mijn persoonlijk fietspaddossier van Tielt opgesteld.Tieltse fietspaden weergeven op een grotere kaart

Vorige week kreeg ik volgend bericht:
"Dag Birger, je bent net verkozen door de gemeenteraad om in de verkeerscommissie te zitten. Er waren 13 kandidaten voor 6 plaatsen. Jij haalde het tweede meeste stemmen: 19 vd 25 gemeenteraadsleden gaven jou een stem.
We komen de eerste keer bijeen op 11juni.
Proficiat en bedankt!"


Ik heb er zin in en wil nu wel eindelijk weten waarom het zo moeilijk is om een deftig beleid uit te stippellen met duidelijk afgelijnde toekomstvisie en hopelijk een positieve bijdrage te leveren aan het fietsbeleid in Tielt.
Nu zaterdag 1 juni ga ik zelf naar Brussel voor  een vorming mobiliteitsbeleid voor beginners van de fietsersbond.

Dus in de toekomst ook wat beleidspolitiek op mijn blog.

3 opmerkingen:

 1. Dag Birger,

  Dat is mooi! Proficiat, dan kun je nu van "binnenuit" gaan werken, en een vinger aan de pols houden.
  Succes!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, hoop dat je dingen voor elkaar gaat krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi ! Enerzijds leer je zo de bestuurstrubbels van binnenuit kennen en anderzijds krijg je de kans om mee te beslissen.
  Ik wens je veel geduld toe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen