woensdag 18 april 2012

Fietsen met kindjes: Bakfiets keuze en aankoop

De moeilijke keuze
Onze zoektocht naar een geschikte bakfiets heeft een tijdje geduurd. We wilden dan ook genoeg fietsen testen en de juiste fiets kopen.
Toen we uiteindelijk beslist hadden om een Christiania Light aan te schaffen trokken we naar Plum in Gent om een testmodel te bekijken en te kopen. Daar aangekomen staat er een Jonny Loco en we waren op slag verliefd. Een testrit is snel geregeld en deze lichte fiets met zijn opmerkelijke verschijning fiets nog lekker ook. De prijs is hetzelfde als een Christiania Light. De keuze is moeilijk en na een paar nachtjes slapen beslissen we om een Johnny Loco cargo bike te bestellen bij Fiets!.
Plum had een prijs gezegd van 200€ meer en wilde deze pas zakken naar de officiële prijs van 1800€ na paar keer uitdrukkelijk vragen/zagen. We wilden dan ook niet meer bij Plum bestellen en trokken naar fiets!
Een 2de bankje, lichtset en luxe regenhoes werden onmiddellijk mee besteld.
De wachttijd was jammer genoeg veel langer dan gezegd, 6 weken ipv 2. Na veel telefoontjes naar Fiets! bleek er foute info te zijn meegedeeld. De service was bij beide winkels dus ver te zoeken.

De foute keuze
Na lang wachten ging ik de nieuwe aanwinst gaan halen in Gent en had het ingenieuze plan om hem maar direct 32km naar huis te fietsen.
Dat ik de nacht en heel de voormiddag stront ziek zou zijn had ik niet ingerekend in mijn plan.
Dat het de hele namiddag zou regenen en er een strakke wind stond had ik ook niet gepland.
Het was dan ook een rit van 3 uur door constante regen en tegen wind. Een helse rit, zeiknat en bibberend van de kou was ik nog nooit zo blij geweest om thuis te komen. Een foute keuze dus.

De juiste keuze?
We rijden nu al een paar maanden met de bakfiets en hij bevalt ons goed. Een uitgebreide evaluatie bespreek ik in een volgend bericht.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd wat je Johnny Loco Bakfiets ervaringen zijn. Misschein kan je onze review aanvullen op http://www.hollandse-bakfietsen.nl/review-johnny-loco-cargo/.

  Veel plezier met je Johnny Loco!
  Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb afgelopen weekeind alle modellen van Johny Loco gezien bij het bakfietstreffen in Nijmegen.
  De vormgeving is opvallend en onderscheidend. De tent erop is ook strak en prachtig.
  http://www.flickr.com/photos/janbeeldrijk/6942154198/lightbox/

  Ook vind ik de dubbele stang naar de bak toe verstandig. Mijn Baboe Transporter heeft er een dikke buis lopen en die tordeert soms behoorlijk!

  32 km met de bakfiets is al een hele zit. Met slecht weer een straf. In 3 uur nog best netjes gedaan eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. had je gisteren moeten meerijden dan ;) 82 met de bak waarvan 22 in regen + hagel :)
  Veel plezier met jullie Johnny! Ben blij dat hij jullie goed bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen