vrijdag 14 augustus 2015

Ik ga op reis en neem mee ...

Ik ga op reis en neem mee :  Fietsen.
Dat antwoord zal bij velen bekend in de oren klinken.
Ons gezin bestaat uit 5 wat ook 5 fietsen betekend. De fietsen worden ook groter en er moet al zoveel mee als we gaan kamperen.
Zelf hebben we 2 plooifietsen maar die nemen op zich veel plaats in auto. Op de campingcar kunnen er 3 fietsen.

Misschien tijd om een alternatief te proberen en na een zoektocht op het internet en een bezoek aan decathlon staan er 2 dozen in de living.

Een step voor papa en eentje voor de kleinste spruit.
Een Oxelo town 7 met easyfold systeem voor papa.We kochten er direct een steuntje bij zodat ook een kindje vooraan kan staan op de step.

De vrouwenfiets en fiets van de grootste werden op de camping car gezet, 2 steps in de koffer en 1 fiets aan de voeten van de kindjes en we konden op reis vertrekken.De step bevalt me wel, al is het natuurlijk geen kickbike met luchtbanden. Deze step heeft ook geen vering wat op sommige Belgische asfaltwegen/fietspaden/voetpaden geen overbodige luxe was geweest. Maar de Oxelo town 9 (die wel over vering beschikt) was een pak duurder en hadden ze niet op stock.

Het opvouwen gaat erg gemakkelijk en snel. met een simpel hangslot bevestig je de step dan rond een paal zodat deze niet kan gestolen worden.

De kindjes vinden het ook fijn om er op te staan en mee te rijden, maar meestal fietsen ze met hun eigen fiets.

Nadeel vind ik de gladheid van de wielen, kort de bocht in bij nat wegdek zou ik niet aanraden.
Ook het lawaai dat de step maakt op slechte ondergrond vind ik een nadeel. Zo rammelt het stuur erg hard als je 1 hand loslaat. 

Het is de bedoeling deze ook mee te nemen op de trein of andere uitstappen.
Algemeen ben ik tevreden met mijn nieuwe aankoop. Op reis kreeg ik zelf lovende opmerkingen over het kleur :)


6 opmerkingen:

 1. Hallo, leuk om je ervaringen te lezen van deze Step. Ben namelijk ook op zoek naar een Step, maar ben ook aan het twijfelen of één met vering beter zou zijn. Mijn voorkeur gaat ook wel naar de Oxelo 7 of 9 EasyFold. Toch heeft Oxelo ook een 'klassieker' model mét vering, nl. de Oxelo 7XL, maar die laatste vind ik iets minder 'Cool' . Voor mij lijkt een step vooral handig daar je dit overal kan meenemen en als alternatief voor een fiets. wat zijn je verdere ervaringen (na half jaar) tot nu toe met deze step?
  Mvg,
  Christophe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb hem niet veel gebruikt het afgelopen jaar.
   De easyfold is erg handig. Kan je hem eenvoudig sluiten aan een paal.

   Als je kan kiezen kies je beter voor de geveerde versie. Jammer dat ze geen kleine luchtbanden hebben want dat zou het meeste verschil maken.

   Verwijderen
  2. Hoi Birger, bedankt voor je reactie. Het is oprecht een coole Step de 'EasyFold' modellen. Helaas ken ik niemand met een Step zoals de Oxelo 7XL mét vering te testen. Zoals je zegt zullen luchtbandjes echt wel het verschil maken tov vering. Heel toevallig ontdekt dat een collega van me dezelfde Step heeft als u. Hij verkoopt hem voor 50€ wegens aankoop e-bike. Hij zegt ook wel dat vering misschien beter is, maar dan heb je de 'luxe' niet om deze in trolley-mode mee te nemen. Dus moet keuze maken: ofwel comfortabel rijden ofwel comfortabel 'dragen' . Bij gebrek aan ervaring mét vering, zal ik deze van mijn collega overnemen.

   Verwijderen
  3. Hoi Birger, bedankt voor je reactie. Het is oprecht een coole Step de 'EasyFold' modellen. Helaas ken ik niemand met een Step zoals de Oxelo 7XL mét vering te testen. Zoals je zegt zullen luchtbandjes echt wel het verschil maken tov vering. Heel toevallig ontdekt dat een collega van me dezelfde Step heeft als u. Hij verkoopt hem voor 50€ wegens aankoop e-bike. Hij zegt ook wel dat vering misschien beter is, maar dan heb je de 'luxe' niet om deze in trolley-mode mee te nemen. Dus moet keuze maken: ofwel comfortabel rijden ofwel comfortabel 'dragen' . Bij gebrek aan ervaring mét vering, zal ik deze van mijn collega overnemen.

   Verwijderen
 2. Hallo, ik heb nu de Oxelo 7 EF (tweedehands) en de 7XL. De vering vd 7XL is wel fantastisch. Rijdt veel beter dan de 7EF.

  BeantwoordenVerwijderen