dinsdag 25 november 2014

Mango stoel herstelling

Bij Sinner hadden ze mij bij aankoop gewaarschuwd om op te letten dat het stoeltje altijd mooi "ingeklikt" volledig achteruit moet staan als je instapt.
Na  3 jaar misbruik is de waarschuwing duidelijk.
De laatste week had ik last van erge pijn tss de schouderbladen omdat de bovenkant van de stoel daar duwde. Het was zo erg dat ik bijna niet meer thuis geraakte van de pijn. Er moest dringend actie ondernomen worden.

In de winkel werd een herstel kit gekocht. Expoy + 2 glazvezel vellen met verschillend structuur = 8€
Mijn eerste keer spelen met dit soort materiaal. Maar op een niet kritieke/zichtbare plaats dus tijd om iets nieuw te proberen.

1 laag bovenop. 2 lagen binnening. Ziet er niet uit.

Na schuren ziet het er veel beter uit

Na verven nog beter

detail foto toont dat het niet perfect is

Ik ben tevreden over het resultaat al is dit niet perfect kwa uiterlijk. Maar eens gemonteerd in de fiets zie je er toch niet veel meer van.
Waar ik rekening mee moet houden voor volgende keer:
 • meer tijd nemen
 • kleinere stukken glasvezel nemen
 • langer schuren

4 opmerkingen:

 1. Nou Birger, als het maar functioneel is dan ben je al een heel eind! En de volgende keer lukt het vast al beter. En uiterlijk is niet alles.......de voldoening van het zelf oplossen voor een klein bedrag is ook veel waard, samen met de wetenschap dat je niet gelijk naar een hersteller moet rennen, omdat je veel zelf kan klaren als het moet.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor herstellingen met epoxy en glasvezel vind je heel veel informatie als je het in de zeilwereld zoekt. De meeste zwaardbootjes en zeiljachten worden namelijk dat materiaal gemaakt. Herstellingen zijn daar ook continu nodig.
  Ik denk dat je de volgende keer best wat meer tijd neemt. De epoxy goed uitrollen na het aanbrengen maakt de laag al gladder. Er bestaat ook heel veel verschil qua viscositeit en dat speelt ook een rol (net als temperatuur en vochtigheidsgraad). Je moet er in elk geval ruim de tijd voor nemen, zodat alles goed kan uitharden. Bij de renovatie aan de zeilboot wachtte ik bijvoorbeeld minstens een week met verven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het repareren van een carbon stoel met glasvezel is niet de beste keuze. Niet alleen de hechting is minder, ook de sterkte is duidelijk minder. Ik vrees dat dit weer kapot gaat.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Carbon? Mijn mango is van het glasvezel tijdperk. Toen kon je nog niets anders krijgen.

   Het is steviger da' voorheen volgens mij. Hoe de hechting is zal tijd uitwijzen

   Verwijderen