vrijdag 19 september 2014

Week van de mobiliteit dag 4 en 5Week van de mobiliteit Dag 4
met de follow me naar school
Week van de mobiliteit Dag 5
met de fietskar naar school3 opmerkingen:

 1. Geweldig, heel goed om zo je kinderen op te voeden.

  Toen onze kinderen nog te klein waren om zelf te fietsen heb ik een OkeJa gekocht en daar heb ik achterop een zitje gemonteerd. De fietskar erachter en zo bracht ik onze 3 meiden naar school.
  Toen de oudste zelf kon fietsen, hing ik de fietskar achter de Baron. Voordeel van zo'n lage Racer is dat je op gelijke hoogte met je dochter fietst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Birger,

  Ik ben het geheel eens met Wim, onze zoon is altijd te voet naar school gegaan, tenminste zolang de school in dezelfde plaats gevestigd was. Van 10 minuten lopen worden ze niet slechter! Zo gauw het voortgezet onderwijs kwam kijken ging hij met de bus, 42 km fietsen naar Odda zat er voor hem niet in, ik zelf zou dat wel gewoon doen.......

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ging het ook min of meer zo: eerst achterop de fiets bij mama en vanaf er voldoende stuurvaardigheid was zelfstandig met de fiets naar de kleuterschool. Die ligt op 1 km van huis, dus voor een kleintje is dat prima haalbaar (en het lag voor mama op de route naar het werk). Bij de overstap naar de lagere school werd die afstand anderhalve kilometer en ook dat werd dagelijks gefietst. De eerste jaren ook weer samen met mama (of soms met papa) en later reden ze alleen.
  Belangrijk: op die hele weg liggen geen drukke wegen of grote kruispunten, dus dat kon behoorlijk veilig.
  Dat ze ook voor de middelbare school (pakweg 7 km) en later het hoger onderwijs de fiets gebruiken, is dan een evidentie. Ondertussen hebben ze al jaren ervaring opgedaan.

  BeantwoordenVerwijderen