zondag 9 maart 2014

Brevet 200km Moeskroen 8 maart 14


Een radonneurs tocht van 200km op 40km van deur waar er nog paar andere liggers meerijden. De datum is vrij, het hoofd ziet het zitten, de benen zijn getraind, ik ga ervoor. Gisteren was het zover. Met stralend weer en de warmste 8 maart aller tijden werd het een prachtige dag. Een klein verslag.

Het parkoer
De start was met enige vertraging, de laatste ligger van 4 kwam hopeloos te laat. Er waren reeds 2 groepen vertrokken, eentje om 7u35 en een 2de om 7u45. Wij pas om 8u10 en hadden dus veel in te halen.

De eerste 50km ging door heuvelachtig landschap. de snelheid was hoog. minimum 30 km per uur (het max wil je niet weten). Het ging vlot, de kilometers vlogen erdoor. De benen voelden zwaar, De 300km woon werkverkeer van de week waren nog niet verteerd. Als die benen niet beter werden en het tempo zo hoog bleef ging het zwaar worden.






Bango en zijn collega quest

Net voor Brugge haalden we de groep in die laatst was vertrokken. In Brugge verloren we veel tijd, dwars door Brugge terwijl het markt is en begin van een koers is geen goed idee. Eens Brugge voorbij voelden de benen beter aan en langs de Damse vaart reden we naar Sluis aan 40-45km/u

Na de stop in Cad-Zand zaten de eerste 100km erop. Het tempo lag erna lager maar langs de jaagpaden schoten we goed op. 28km/u was een aangename draf. (de eerste 100km moesten we soms zoeken naar het parkoer of moesten we ons door wegenwerken wurmen wat veel tijd koste)

Voor we het wisten stond we bij de 2de controlepost in Landegem. We besloten er niets te drinken en door te rijden waar de bazin blijkbaar niet mee kon lachen en 1€ aanrekende om te wateren en je fles te vullen.

Bij een pauze halfweg tussen Deinze en Kortrijk merk ik dat het achterwiel van Bango 30cm naar beneden zakt als ik hem ophef. De strap die de veerpoot vasthoud aan de tussenbrug was verdwenen, gelukkig was dit snel hersteld en kon ik verder.




Het laatste stuk van Kortrijk en Doornik was er eentje dat pijn deed, enkele beklimmingen op het einde doet de benen geen deugd. Tevreden en na een goede 9u30 rijden kwamen we aan.

Time: 9:27:19
Moving Time: 7:49:44
Avg Speed: 21,3 km/h
Avg Moving Speed: 25,7 km/h




Zelf moest ik nog 40km naar huis, en dat ging erg vlot. De benen waren in goede staat en de snelheid was min 30km/u. Zelf was ik verbaasd hoe snel die recupereerden van zo een tocht.
Na een stop bij een collega onderweg kwam ik thuis aan met 287km op de teller. Een nieuwe persoonlijk record.

Deze morgen deden de knieën pijn maar dit trok weg in de loop van de dag.

Stralend weer, een mooi parkoer, deelnemers die ongeveer dezelfde snelheid hadden. Geen noemenswaardige pannes of platte banden en een hele dag fietsen. Wat wil een mens meer.


Kleine noot: kom ik thuis na een hele dag fietsen en vertel trots dat ik 287km hebt gereden. Krijg ik de opmerking dat ik er beter nog 13 had bijgedaan. Je zou toch een ander antwoord verwachten...
Mijn medeliggers
De uitgestrekte hollandse fietspaden



4 opmerkingen:

  1. Nou Birger, ik ben onder de indruk! Na zo'n opmerking had ik me waarschijnlijk gelijk omgedraaid om alsnog die 13 km erbij te rijden!
    Mooie tocht en leuk verslag.

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mja, ik heb ooit ook zo eens een opmerking gekregen, omdat ik geen rond getal gefietst had. Ben je blij met het resultaat, blijkt het niet genoeg te zijn :-(
    Gisteren heb ik ook 107 km gefietst, in aanloop naar de marathon naar het treffen, de snelheid was heel wat lager, heb nog wat training nodig...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een mooie afstand...
    Ik blijf nog op 100 steken.

    BeantwoordenVerwijderen