dinsdag 11 september 2012

Autoloze zondag in Tielt is een grap

Dit jaar terug autoloze zondag in Tielt. Een mooi initiatief dat mensen moet nadenken over hun transportbehoeften. Een deel van het centrum wordt autovrij gemaakt. De europawijk wil dit jaar niet meer deelnemen. Het autovrij gedeelte van 2011 wordt dus gehalveerd, wat overblijft is eigenlijk belachelijk. Hieronder vind je de officiële kaart uitgegeven door Tielt.

Dit is de officiële kaart.

Toch veel rood blijkbaar, waar klaag ik over?
Een paar notities:
 • Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om het evenement "de mode loper" te laten plaatsnemen. Dit betekend dat de volledige winkelstraat enkel te voet toegankelijk is.
 • De parkings moeten ook vlot toegankelijk zijn natuurlijk, het is ten slotte autoloze zondag????
 • Ook de enkele fiets straatjes die Tielt rijk is zijn rood gekleurd, je kan er dus nooit door met de auto maar toch staan ze aangeduid.
hier kan je dus echt fietsen
Dit is het herwerkte plan waar je een ritje kon maken met de fiets.  4 straten autovrij, samen iets meer dan 3km. Een echte autoloze zondag ?? Voor mij toch niet. Hopelijk dit weekend mooi weer zodat ik in Gent kan genieten van rustige wegen.

Dit is de volledige kaart van het centrum. Tielt is dus 3x zo groot als de bovenstaande kaartjes

Grotere kaart weergeven


4 opmerkingen:

 1. Het is wel makkelijk, Fiets achterin de auto en naar de Autoloze zondag in Tielt rijden :)

  Morgen is mijn persoonlijk autoloze werkdag weer (met de Strada naar kantoor en weer terug) ;-)

  Groetjes

  Erwin (Strada 48)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgend jaar zullen ze zonder blozen kunnen beweren dat het de zoveelste editie is... Hopelijk is de politie in Gent dit jaar wat strenger: vorig jaar werden behoorlijk wat auto's doorgelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ze maar zo hun best kunnen doen zouden ze het beter niet doen. De reden dat ze het toch doen is een en al politiek want binnen een maand is het verkiezingen en willen ze op zoveel mogelijk mensen op een goed blaadje staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tis overal hetzelfde hoor Birger. In Roeselare worden gauw gauw nog wat fietsgevaarlijke kruispunten heringericht. Sommige schaamteloos halfafgewerkt en andere nog gevaarlijker dan tevoren. De fietsersbond zal er zijn werk weer mee hebben. Ik hoop dat hun ogen snel opengaan, want met de stijgende benzineprijzen nemen meer en meer mensen de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen