vrijdag 24 februari 2017

Stormweer en dashcam

Hevige wind teisterde ons kantoor. het dak kraak en de wind giert rond het gebouw.
Ze geven stormweer met windsnelheden van 100km/u, dat wordt dus opletten tijdens het naar thuis rijden met de velomobiel.

Jan schreef er al over op zijn blog, snelheden van 40km/u zaten er bij niet in want ik moest de andere kant uit: pal tegen de wind in.
Het werd een 25km/u, zonder al te zware inspanningen. Het kon sneller, maar in zo een weer rijd ik liever iets trager.

De velcro bevestiging van de kap houden het normaal maar bij te sterke windvlagen dreigt de kap te gaan vliegen. Gelukkig heb ik 2 straps bij die het probleem van de baan helpen. Een strap gaat door het raampje en dan onder de oksel. Tijd om te kijken voor een permanente oplossing die het wegvliegen van de kap tegengaat bij extreem weer.

In de neus van mijn mango+ is de lamp gesneuveld. Daar heb ik nu een mobius dashcam achter een venstertje gemonteerd. Met een kabeltje kan ik deze voeden vanuit een powerbank en hij begint dan automatisch op te nemen. Hieronder vind je een stuk van de rit naar huis. op 4min25sec wordt mijn fiets gezandstraald en ben ik erg blij binnen te zitten met gesloten vizier.


Stalling op het werk

moeilijk te zien maar er zit een camera achter.
Filmen bij regenweer is volgende test

vrijdag 10 februari 2017

Roei / loop / fiets / zwem computer => vivoactive HR

Een fietscomputer is handig, maar dient maar voor 1 ding en dat is fietsen. Ik heb een garmin 801 mogen lenen voor een maand maar deze lag na 2 weken al in de kast stof te verzamelen. Leuk ding voor een toertocht of voor als je ergens naartoe moet navigeren. Maar ik doe het al jaren met een kaart of smartphone en vind een fietscomputer geen grote meerwaarde. Te duur en te beperkt.

Ik doe verschillende sporten: lopen, zwemmen, fietsen, roeifietsen.
En mijn oog viel op de vivoactive HR die geschikt is voor al deze sporten en tegelijk de hartslag meet zonder borstband. 220€ voor een all in one device.

Na 2 maand ben ik er erg tevreden over.
De batterij gaat lang mee. een hele dag fietsen kan worden geregistreerd zonder platte batterij.

Voordelen
- 1 keer per week bijladen. ter vergelijking met smartwatch is dat niet veel.
- meet constant je harslag
- slaapevalutie
- veel sporten beschikbaar
- meldingen van je telefoon. zo neem ik minder mijn telefoon bij de hand.
- veel waar voor je geld (220€)

Nadeel
- 1 keer per week bijladen. mocht natuurlijk veel meer.
- na jaren geen uurwerk is het even wennen
- garmin connect app mag meer opties bevatten. zo kan je geen ritten afknippen , verkeerd geregistreerde zwembaantjes splitsen of roeien in km/u zetten




Vb van roets rit. 3000 slagen