zaterdag 27 december 2014

Poging tot oliebollentocht

Jan poste een mooie bericht over hoe de dag verlopen is. Het is nutteloos om hetzelfde te typen. Je kan het lezen op zijn blog

Ik ben s'avonds laat met 250km op de teller thuis gekomen. waarvan 100km in de sneeuw en 100km in de regen. ik ken betere dagen. maar de mango+ met sinner kap zorgen voor warmte en bescherming. De nieuwe Northwave schoenen zorgden er ook voor dat ik vandaag geen koude tenen had.
Jammer dat we moesten terugkeren. Maar ik vond het toch een geslaagde dag met een mooi eindafstand en mooie witte uitzichten.

Die olliebollen zijn misschien voor volgend jaar.




Toen ging het nog goed, enkel beetje regen
onderweg met Jan
Aankomst in Antwerpen

geeft je een goed idee van hoeveel het sneeuwt

5 cm sneeuw om door te ploegen = 10 km/u

Joop vond het fietspad niet meer in de sneeuw

woensdag 24 december 2014

De Oliebollentocht. De Afsluiter van 2014

De oliebollentocht stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje. Maar het paste nooit. Dit jaar was de agenda vrij en kreeg ik toestemming van het thuisfront om mee te rijden.

Voor de mensen die de oliebollentocht niet kennen:
Deze tocht wordt jaarlijks gereden op het einde van jaar door velomobielen om te bewijzen dat dit fietsen zijn die het hele jaar rond inzetbaar zijn.
Van heinde en ver komen velonauten samen om te toeren en daarna dan oliebollen te eten. Het is een ongeschreven regel dat je met de fiets komt.


250km enkel
Ik ga ook met de fiets heen en terug. een rit van 250km enkel. in totaal zullen er dus 550km op de teller komen te staan in 3 dagen tijd (zaterdag vertrekken, zondag de tocht en maandag terugkeren)

Deze kaart geeft een idee (dit is niet de route die ik rijd)

In Gent kom ik samen met Jan en tss Antwerpen en Nijmegen komen er nog een paar rijders bij. In  totaal zullen wet met 6 velomobielen aankomen. Een hotel is geboekt om het allemaal iets aangenamer te maken en van een goede nachtrust te kunnen genieten

De fiets is gesmeerd en gecontroleerd (gelukkig want bout van achterwiel zat los)
De Big apple achterband is vervangen (was ook hoog nodig)

De bagage is reeds ingepakt

De benen hebben een week kunnen rusten en ik heb er zin in.
Wordt vervolgd .....

vrijdag 12 december 2014

Speedy

Op regelmatige termijn controleer ik de ligfietsrubriek bij 2dehands.be en ligfiets.net.
Je weet nooit of er een pareltje te vinden is. Onlangs was het prijs.
Een bod van 100€ op een kinderligfiets speedy werd prompt aanvaard en een week later wordt de zoveelste fiets in het tuinhuis geplaatst.

De grootste meid (6 jaar) kan er nog net niet op. ze zal nog klein beetje moeten groeien. Tegen de zomer de fiets eens op orde zetten (nieuwe achterrem en versnellingkabel) en dan nog keer proberen.



dinsdag 2 december 2014

Warme voeten, tijd voor nieuwe schoenen

Ik heb al jaren last van koude voeten. Voetverwarming hielp maar was niet de ideale oplossing. Overschoenen hielpen ook tot beperkte mate.

De kern van het probleem zijn de huidige schoenen. Het zijn geen winterschoenen dus voorzien van ventilatie en ze zijn dan nog te klein voor dikke kousen in de winter.
Met een leeftijd van 4 jaar en tien duizenden kilometers op de teller hebben ze hun diensten al bewezen. Maar ze zijn nog niet afgeschreven.

In de winkel waar ik ging gaan kijken voor nieuwe schoenen in promotie viel mijn oog op een paar echte winterschoenen. Iets waar ik al jaren naar op zoek was. Na passen werd het een maatje 44 (normaal heb ik 42) fluogele Northwave Artic Commuter M schoenen. 200€ armer ging ik de winkel uit.

Gisteren reed ik met Bango naar het werk bij 2°C en had lekkere comfortabele voetjes.
Vandaag met de roets en dezelfde temperatuur was het erg aangenaam rijden. De binnenzijde is gevoerd en het is net alsof je wollen pantoffels aanhebt.

Northwave arctic in Fluo Geel
Keen Touring sandalen / Carnac Escape / Northwave artic