maandag 28 februari 2011

De velomobieltest was een succes

2 maand terug was ik aan het kijken welke velomobiel ik zou kopen.
Ik lanceerde het idee op het gentseliggersforum om een velomobieltestdag te houden. Dit werd goed aanvaard en ging gebeuren. Een week later was echter mijn keuze gemaakt en Bango stond reeds te blinken in mijn garage. De testdag was voor mij dus niet meer nodig maar ging toch door omdat er nog andere geïnteresseerden waren. Als initieel starter van het evenement heb ik een deel van de organisatie dan maar op mij genomen. Gisteren was de dag der oordeel. Zouden er genoeg velomobielen en testers zijn? Ging het weer meevallen? Hopelijk geen ongelukken!

De testdag is goed verlopen. Er was een mooie opkomst van velomobielen en kijklustigen. Ik schat 13 velomobielen en een 60 kijklustigen. Er waren ook een aantal ligfietsen maar deze stonden verweesd aan de kant weg te kwijnen zonder aandacht.
Het weer viel beter mee dan zaterdag. Geen regen maar wel een frisse wind.
Verder heb ik heb veel glunderende gezichten gezien, zijn er geen accidenten gebeurd en was iedereen tevreden. Een succes dus.


Graag noteer ik toch mijn opmerkingen zodat we er later rekening mee kunnen houden.

Reclame
De reclame is goed verlopen en er was redelijk wat volk. Affiche, flyers, forum en mond aan mond reclame blijken goed te werken.

Publiciteit
Het is het geen slecht idee om 1 PR persoon aan te duiden. Nu zijn ver verschillende contacten gelegd maar concreet enkel een vermelding in het nieuwsblad. Een perstekst om te verspreiden had ook handig geweest.

Datum en Timing
Een evenement valt beter in de zomer. meer kans op beter weer. Dan zou je er ook paar uur kunnen bijdoen.
Gisteren was 3 uur meer dan genoeg. Op de affiche stond van 13u tot 15u maar dat is natuurlijk uitgelopen. Ik was 18u15 thuis

Jaagpad
De waw reed stil hoorde ik. op een asfalt jaagpad verwacht je dan toch niets anders #-o Veel mensen hadden ook problemen bij het draaien op het jaagpad. Een afwisselend parkoer (klinkers, beton) volgens een kleine route is beter om te testen.

Faciliteiten
Ideaal was een zaaltje erbij met terras die we zelf konden uitbaten ten voordele van de onbestaande gentseliggers clubkas.
Een tafel ontbrak met standaard velomobiel uitleg, flyers en een inschrijvingsblad zodat we weten hoeveel mensen er nu zijn gekomen.
Mocht je het bijvoorbeeld in midden Gent kunnen doen heb je direct nog veel extra kijklustigen en bereik je een groot publiek. Al mis je dan het doelpubliek: de echte geïnteresseerden

Conclusie
Dit kan en moet volgens mij een jaarlijks evenement worden. Er waren veel potentiële gentse liggers.
Het was een ideaal moment om naar buiten te treden als "club" en het ideale moment voor potentiële kopers om te testen

woensdag 23 februari 2011

Velomobieltestdag zondag 27 Febr 2011

Nu zondag is de velomobieltestdag. Er zullen verschillende velomobielen en ligfietsen aanwezig zijn.
Momenteel worden er zo een 11 velomobielen en 9 ligfietsen verwacht, er kan wel niet gegarandeerd worden dat met alle fietsen kan worden gereden.
Maar het is wel het ideale moment om nieuwe fietsen te ontdekken.
Iedereen is welkom.
meer info vind je hier

maandag 21 februari 2011

Triest afscheid

Gisteren is hij van mij heen gegaan. Mijn koersfiets.
Een fiets minder in het lijstje. Het was een triest afscheid waar ik mij al lang op voorbereide.
Toch was het even slikken toen ik hem meegaf aan een de onbekende koper en hoopte dat er even goed voor gaat gezorgd worden zoals ik heb gedaan.
De reden: plaatsgebrek en teveel aan fietsen.

Mijn excel document waar al onze riten in staan beschrijft zijn geschiedenis en brengt mooie herinneringen naar boven. De mooie streken waar we zijn geweest, de bergen die zijn bedwongen, de gereden kilometers. Alles mooi in een lijstje.
Ook het leed dat we samen hebben ondergaan en de werken die zijn gebeurd staan genoteerd:
Verzet voor, ketting + pions, versnellingskabel, achteras, achterwiel, nieuw voorwiel, banden + lint, klikpedalen, trapas.
   
Eind kmstand: 10472 km

donderdag 17 februari 2011

Rondje naar Sluis

Poedermelk voor de kleine is in Nederland merkbaar goedkoper. Het scheelt al snel 3 euro per pak. Met de auto naar ginder is geen goed idee, want dan room je een deel van de winst terug af.
Dan maar met Bango, daar kan veel in en is de afstand een uitdaging.

Sporten doe ik anders nooit tijdens de diensturen maar als beroepsmilitair mag het wel. Dus plannen we maar een dagje in naar Sluis en terug (135km)
Dan nog 65km naar en terug van het werk komt zo op een 200km. Dat moet lukken.

Gisteren morgen was het zover. s' morgens vroeg vertrokken in Gavere om 7u40. In gezelschap van Pieter reden we naar Brugge. Ik had nog nooit het kanaal Brugge-Gent afgereden dus een gids was welkom.
In Brugge scheiden onze wegen. via de Damse vaart rijd ik naar sluis waar ik aankom rond 11u. Op de teller staat er 100km, halverwege dus.

Snel boodschappen doen, alles inladen (5dozen melk, 1 grote pak pampers en een energy bar) en rond 11u30 ben ik al terug onderweg naar Gavere. De route verloopt via de Leopolsvaart. Een rustig jaagpad, kaarsrecht en geen ziel te bekennen in de wijde omtrek. Genieten dus van natuur en het gezoem van banden en ketting.

om 14u  ben ik terug in Gavere. even rusten, gsm bijladen en dan de rit naar huis.

Moe en tevreden kom ik thuis aan. Kilometerstand: 200km gemiddelde snelheid: 26km/u
De benen voelen goed en enkel een schuurwond tussen de benen herinnert me aan de gereden kilometers.

Vandaag moest ik natuurlijk terug met de fiets naar het werk. Het ging moeizaam deze morgen maar ik geraakte zonder problemen en met een mooie gemiddelde snelheid op het werk. De benen en het lichaam zijn moe in de ochtend maar tegen de middag zijn alle kwaaltjes verdwenen.
Algemeen een positieve ervaring dus, ik verlang alvast naar mijn volgende lange afstandstocht. Die me ook naar pittoreske plaatsen zal brengen.

Ik houd mijn tochten nu ook visueel bij op kaart:

Waar Bango en ik al zijn geweest weergeven op een grotere kaart

zondag 13 februari 2011

GL Toertocht Poperinge

Vandaag was het tijd voor de 2 maandelijkse tocht van de gentseliggers.
Het vertrek was gepland in Poperinge om 10u. Zelf ben ik rond 7u30 vertrokken in Tielt met Bango om de 50km op het gemak te overbruggen.
De laatste dagen voelden de beentjes een beetje zwaar  en wilde ik ze toch een beetje rust gunnen. 2u later stond ik al aan het station in Poperinge. Gemiddelde snelheid: 25km/u (en dat op mijn dooie gemak)

6 medefietsers kwamen me vergezellen. Trike, onderstuur, tandem, hoge ligfiets, rans en velomobiel. Zoals gewoonlijk een bonte bende.
Het was een mooie tocht aan een aangename snelheid door prachtige en rustige streek

De tocht terug naar huis ging aan een razende vaart. 1u30 later had ik de 50km reeds overbrugt en kon ik mijn buik goed vullen met een lekkere pasta.
De 155km gingen vlotjes. Ik heb wel geleerd dat ik meer moet eten en drinken bij zo een grote tocht.
extra foto's vind je hier

vrijdag 4 februari 2011

Altijd een beetje SM

Ik heb afgesproken met mijn vrouwke in Gent. Daar stoppen we de fiets in de auto en rijden dan door naar de sauna. Bango kan niet in de wagen dus maar met de oude getrouwe koersfiets.

Gisteren nog snel pedalen en licht gemonteerd en bandjes blazen.
Deze morgen ging het verbazend vlot. Een gemiddelde van 27km/u. Het voelt lekker vertrouwd en het lichte gewicht voelt aangenaam. Dit de eerste kilometers toch, na 15km begint de nek en schouders toch min der aangenaam te voelen, over het marteltuig ondeder mijn kont zwijgen we maar.
De eerste 15km gingen vlot, constant 30km/u. Er staat dan ook een mooie rugwind en de benen zijn fris.
Het is moeilijk vergelijken, een eenmalige rit met een bukker en constant rijden met de ligfiets.
Voor 1 keer is het goed, maar daar blijft het dan bij.

Ik verlang al naar de volgende rit met Bango: het comfort, de geborgenheid en standaard hoge snelheid (ongeacht de wind)

woensdag 2 februari 2011

Het gaat snel

De maand januari zit er al op. Met een eindkilometerstand van 300km met de zephyr en 730km met Bango kom ik net boven de 1000km.
Wellicht zijn het er nog iets meer als je de gewone fiets en tandem meerekend, want de kindjes worden dagelijks gehaald met de fiets wat toch iedere keer een ritje is van 2km. Nog wat extra kilometers door Tielt erbij en het eindtotaal zal ongeveer 1100km zijn. :)

Bango heeft ook zijn eerste onderhoud gehad, paar druppels olie op de ketting en we zijn weer gerust voor 700km.Vandaag duidde de teller reeds 800km aan. Het gaat dus goed vooruit.
Ook over de snelheid valt niet te klagen. Ik voel dat de benen zich aan het sterken zijn en het sturen in de bochten begint vertrouwd aan te voelen.

Er is verder nog goed nieuws, er is een kleine velomobiel bijgekomen.